Billboard

Followers

Wednesday, August 11, 2010

Siri mari memasak : Ikan kukus bujang-bujangan

Bahan-bahan:
1.Ikan (ikut selera korang. tak sedap jangan komplen)
2.Halia
3.Serai
4.Bawang putih
5.Bawang merah
6.Bawang besar
7.Sos tiram
8.Limau/Lemon
9.Garam
10.Cili

Sukatan:
Agak-agak sedap kat tekak korang sudah.

Cara memasak:
1.Siang ikan.
2.Segala jenis bawang di atas, serai dan halia dicincang-cincang.
3.Bentang aluminium foil dalam dulang, masukkan ikan, dan segala benda yang ada. Lumurkan sampai rata.
4.Bungkus ikan, letak dalam periuk mengukus. Tunggu la sampai masak.
5.Dah masak, hias dengan daun bawang dan bawang goreng.

Adzhar tak reti potong daun sup. Huh!


Bersimpang siur tangan


Pemuda rakus


Abis licin. Terbaikkk...

(Satu lagi entry berjadual yang menyelerakan dibawakan khas kepada anda oleh Chef AcanCapik.)




6Feedback(s):