1.Ikan (ikut selera korang. tak sedap jangan komplen)
2.Halia
3.Serai
4.Bawang putih
5.Bawang merah
6.Bawang besar
7.Sos tiram
8.Limau/Lemon
9.Garam
10.Cili
Sukatan:
Agak-agak sedap kat tekak korang sudah.
Cara memasak:
1.Siang ikan.
2.Segala jenis bawang di atas, serai dan halia dicincang-cincang.
3.Bentang aluminium foil dalam dulang, masukkan ikan, dan segala benda yang ada. Lumurkan sampai rata.
4.Bungkus ikan, letak dalam periuk mengukus. Tunggu la sampai masak.
5.Dah masak, hias dengan daun bawang dan bawang goreng.
Adzhar tak reti potong daun sup. Huh!
Bersimpang siur tangan
Pemuda rakus
Abis licin. Terbaikkk...
(Satu lagi entry berjadual yang menyelerakan dibawakan khas kepada anda oleh Chef AcanCapik.)
6Feedback(s):
Post a Comment
x sio2 ghajin tno ibu cmno nk msk
hahaha
hahahaha
resepi tanya ibu. kira ok la. huhu...
@Muhammad Iqbal
bese a bro, hidup sendiri kena la masak. huhu.
@izansalleh
aih, bukan macam sedap izan, memang sedap kut. kalau tak takkan la habis azha sental semua.
@Mrs AcanCapix
bukan nampak je dear, memang sedap pun. =p
@[z@ck]
aih, jangan la puji camtu, malu deh. huhu...
wahh terbaek...pandainya masak..:)
resepi tanya ibu. kira ok la. huhu...
terbaek la bang
x sio2 ghajin tno ibu cmno nk msk
hahaha
bese a bro, hidup sendiri kena la masak. huhu.
nasib dah berbuka. tak de la nak marah tgk lauk MACAM sedap kan...
hahahaha
aih, bukan macam sedap izan, memang sedap kut. kalau tak takkan la habis azha sental semua.
hehe..nampak sedap=)
bukan nampak je dear, memang sedap pun. =p
pergh..pandai ko masak.
aih, jangan la puji camtu, malu deh. huhu...
Post a Comment